طبعا مفيش اتنين فى الدنيا ممكن يختلفو على حبهم للمسقعة
باللحم المفروم و النهاردة هنعملها بالطريقة اللى تريحك اما بالباذنجان المقلى كالمعتاد اوبالباذنجان المشوى لانه اخف بكتير و هو طريقتى المعتمدة دائما
باللحم المفروم و النهاردة هنعملها بالطريقة اللى تريحك اما بالباذنجان المقلى كالمعتاد اوبالباذنجان المشوى لانه اخف بكتير و هو طريقتى المعتمدة دائما
نبدأ بسم الله
مسقعتى مشوية أو مقلية ميختلفش عليها اتنين و من مطبخ شيخ العرب
كيلو با ذنجان مقطع شرائح و مقشر (لأن القشر اوقات بيمرر الطعم) .. نص كيلو فلفل اخضر
مقطع حلقات.. نص كيلو لحم مفروم و متعصج
للصلصة .. نص كيلو طماطم .. بصلة مبشورة ..ملعقة توم مفروم.. ملح و فلفل .. مكعبين مرقة دجاج ..ملعقة زبدة
مسقعتى مشوية أو مقلية ميختلفش عليها اتنين و من مطبخ شيخ العرب
لعمل الصلصة نقوم بتحمير البصلة فى الزبدة حتى تصفر ثم نضيف لها ملعقة التوم ليصفر ايضا
ثم نضيف الطماطم المعصورة عليهم و مكعبات المرقة و الملح و الفلفل و نتركها تغلى حتى تتسبك و نرفعها من على النار
يقلى الباذنجان فى الزيت ثم يرفع على مناديل المطبخ ليصفى منه الزيت اذا كنتى بتحبيها مسقعة بالباذنجان المقلى
او يشوى البادنجان بعد دهنه بمعلقتين زيت على الجريل و يرفع بمجرد ان تظهر عليه خطوط الشواء و لا تتركيه كثيرا حتى لا يحترق او يمرر
مسقعتى مشوية أو مقلية ميختلفش عليها اتنين و من مطبخ شيخ العرب
يرص نصف مقدار الباذنجان فى طاجن الفرن ثم يوضح عليه شرائح الفلفل الاخضر و مقدار من الصلصة اللى سبق جهزتها ثم اللحم المفروم المعصج سابقا
مسقعتى مشوية أو مقلية ميختلفش عليها اتنين و من مطبخ شيخ العرب
ثم يرص باقى مقدار الباذنجان و شرائح الفلفل الاخضر فوق اللحم المفروم
مسقعتى مشوية أو مقلية ميختلفش عليها اتنين و من مطبخ
و اخيرا نضيف عليهم باقى كميةالصلصة و شرائح الفلفل الاخضر و نغلف الطاجن بالفويل و يوضع فى الفرن حوالى من تلت لنصف ساعة
مسقعتى مشوية أو مقلية ميختلفش عليها اتنين و من مطبخ شيخ العرب
و ده شكل طاجن المسقعة النهائى و يقدم مع الارز الابيض او الخبز
مسقعتى مشوية أو مقلية ميختلفش عليها اتنين و من مطبخ شيخ العرب
و بالهنا و الشفا و لا تنسو التقييم مشكورين
مسقعتى مشوية أو مقلية ميختلفش عليها اتنين و من مطبخ شيخ العرب

0 comments:
إرسال تعليق